Det största målet med träning är nog att komma underfund med sina egna begränsningar, och försöka töja lite på dem. Är man bara medveten om sin kropp så klarar man mer än man tror.

Träningskariären

Min första kontakt med en idrottsförening var när jag gick i mellanstadiet och följde med Orienteringsklubben i Karlsahmn (Stigmännen) på lite utflykter mm. En god gemenskap som höll i sig nåt år. Min första riktigt kontinueliga träning började då jag gick i sexan. Då började jag träna Judo tillsammans med ett par kompisar.

Karate

1983 kom en ny förening till Karlshamn. Carlshamns Shotokan Klubb. Detta var jag tvungen att testa. Videon hadde introducerat vad jag trodde var karate, men träningen var bättre än jag kunnat föreställa mig. Jag var fast, och är fortfarande. Tränade flitigt fram till 1987 då jag flyttade till Emmaboda.

Tyvärr fanns det ingen karateklubb i Emmaboda, och ville jag fortsätta träna var det bara att starta en klubb själv. I början blev det inte så mycket fysisk träning för egen del, men det blev mycket mental träning då jag blev tvungen att tänka efter innan jag försökte förklara för de andra som jag skulle lära ut till. Återigen blev det mycket träning både på hemmaplan och internationellt. Sommaren 1994 avled en utav våra hjälptränare (Joakim Appelqvist) vid endast 18 års ålder och träningssuget lade sig i klubben. Återigen skulle vi flytta. Denna gång till Malmö. Där fanns stora träningsmöjligheter, men träningssuget kom inte riktigt igång. Jag provade att träna Aikido några gånger men det var inte riktigt samma sak.

1999 flyttade vi tillbaka till Emmaboda och nu kom suget tillbaka. Startade upp klubben igen. Denna gång var tävlingssuget bland de tränande större än vad det varit tidigare också. 2005 var ett stort år både för klubben och för mig. Jag åkte till Idrottsgalan för att ta emot pris som "Årets Tränare i Sverige" för breddidrotten. Klubben fick tillgång till egen lokal att träna i. 2008 flyttade vi till sporthallarna igen då företaget skulle bygga om och behövde lokalerna.

Golf

2008 testade jag på Golf för första gången. Hadde givetvis spelat bangolf tidigare men detta var något annat. Förstår de som viger hela sitt liv åt golfen. Sommaren 2008 spelade jag nog golf varje dag. Våren 2009 fick jag mitt officiella handicap. Och det har inte blivit så mycket golf sedan dess tyvärr, även om suget är starkt.

Cykel

Då jag tycker det är väldigt tråkigt att ut och jogga och ändå känner att jag vill träna lite till så har jag kommit på att cykel är inte så tråkigt. Cyklar två mil extra till karateträningen och sedan en liten omväg på två mil till på vägen hem. Härlig träning. Cyklar helst på grusvägar då det känns som att det går lite fortare då. Har testat att cyla på rena naturstigar också med min MTB, men här har jag valt för svåra stigar.

Kajak

Hösten 2009 köpte vi en varsin kajak, som vi tänkt testa en hel del nu under sommaren 2010. Köpte ett mellanting mellan forskajak och havskajak då vi vill kunna paddla i Lyckebyån och i Blekinge skärgård.

Fotboll

Nu under våren 2010 började jag hjälpa till som tränare i fotbollslaget som yngsta dottern Saga är med och spelar i. Tyckte att jag lika gärna kunde hjälpa till som att sitta och titta på under träningen. Speciellt eftersom det fanns behov utav hjälp.