Att resa är att berika både kropp och själ med kultur, historia och natur.

Resemål

Resor gör jag gärna med bil då jag tycker om att köra. Dagsreor på upp till 100 mil med någon dags vila emellan tycker jag kan vara okej. Men givetvis är det mycket trevligare att ta kortare dagsetapper och lite längre stopp, för att se vad som finns på plats.

Planering

Då jag börjar planera en bilresa t ex till Italien, så använder jag gärna Google Earth för att se om det finns platser där det är många som tagit foto (Panoramia). Jag tittar gärna runt omkring de platser jag tänkt mig för att se om det kan finnas lite mer sevärdheter där som kanske inte är lika kända men ändå sevärda. Sedan använder jag Google map för att hitta bl a boende och eventuella reserutter. Med ViaMichelin.com gör jag sedan en ruttplanering med eventuella stopp för varje resedag, och får där också reda på kostnader som bränsle, vägavgifter, broavgifter, tullavgifter mm.

Resor

Resor som jag gjort fram tills idag och som jag kommer ihåg lite extra är bland annat:

Egypten - Hurghada/Kario
En tvåveckorsresa med besök i pyramiderna på Gizaplatån bland annat. Dessutom var det ett besök på Kairo museum som innehöll mycket av intresse. Bussresan mellan Hurghada och Kairo var däremot rätt jobbig. En konvoj på ca 30 bussar som alla stannade på samma lilla gatukök för toalettbesök och matintag (kaos - "säkert ett ord från egyptiskan"). Robert Brobergs låt "öken" är väldigt träffande då det gäller denna resa. Fridykning i korallreven i Hurghada/Röda havet bland tusentals fiskar var en underbar upplevelse och värt hela resan.

Italien
Att resa till Italien tycker jag är trevligt då jag bara mött trevligt folk på de resor jag gjort där fram tills idag. Ställen i Italien som jag tycker att fler borde ta sig en titt på är Leonardo Da Vinci's födelsehus där man riktigt kan förstå varför han blev ett sånt geni som han var. Med sådan miljö runtomkring sig kan nog vem som helst bli geni.
Staden Rapallo fyra mil söder om Genua är en liten trevlig stad att strosa omkring i med många trevliga restauranger och glassbarer. Glass i Italien är ett måste.
Venedig och Pisa är klassiker, och just i Pisa tycker jag att man bör ta sig en promenad till den lilla gotiska kyrkan "Santa Maria della Spina" som ligger inklämd mellan vägbanan och Arnofloden.

Sverige
Även i Sverige finns många trevliga ställen att besöka, och ett bra sätt att hitta alla dessa smultronställen är att använda sig av Geocaching.com.

Favoriter

Bland mina resefavoriter ligger Leonardo da Vinci's födelsehus nog högst då detta var en utflykt utan direkt planering. Jag trodde inte födelsehuset fanns kvar till exempel, så detta blev en överaskning. Åkte mest till Vinci för att ha varit i byn resten blev en bonus. Passade på att äta på Pizzeria i Vinci som var väldigt gott och där komma på att jag/vi firade brölloppsdag just denna dag. Mycket kul.

Liechtensteinklammer i Sankt Johan im Pongau (Österike)