Här finner du en sida som handlar om mitt musikintresse.

Min musikaliska barndom

När jag var liten (nåt år eller så), följde jag ibland med min far, som spelade bas, då han repade. Jag har hela mitt liv fått för mig att det var Beatles låtar de spelade, men har nu i vuxen ålder fått reda på att det var dansbandsmusik han spelade. Det är troligen orsaken till att det är den enda musikstil jag inte lyssnar på :-).

När jag fyllde 11 år köpte jag min första egna skiva (kassett egentligen) KISS - Rock and Roll Over. En kort tid därefter fick jag ett band med Shaun Cassidy av min farmor. Hela min första lön efter mitt första sommarjobb gick åt till min första stereo (ca 7 000 kr 1983 (ungefär motsvarande en ordinarie månadslön)). Efter det har det blivit många, många fler skivor (senast jag räknade var det över 15 000 album).

Jag var lyckligt lottad som bodde i en stad med mycket musik under min tonårstid. I Karlshamn arrangerades Rockslaget, dit det kom många stora kända band. Och lite då och då var det andra konserter. Under denna tid var det mycket Ebba Grön/Imperiet, Dag Vag, Bob Marley, Sex Pistols, Kiss, Alice Cooper, Gylene Tider, Noice, Mörbyligan, Docent död, Saxon, Iron Maiden, Accept, Motörhead, Blondie, Dire Straits, Meatloaf m fl.

Musik idag

Idag lyssnar jag på det mesta (utom då dansband och Ulf Lundell (mest för att han tog Springsteens låtar förr)). Lyssnar gärna även på udda musik även om jag inta alltid gillar det. Melodiös hårdrock är det jag lyssnar mest på, men jag lyssnar även på pop, rock, blues, soul, hiphop (gärna japansk, för det låter så kul :-)). Lyssnar nästan på musik dygnet runt eller så ofta jag kan.

Har haft mycket glädje med mitt musikintresse genom åren. Alla mina barn har musikaliska gener och kan spela olika instrument vilket jag inte kan men skulle gärna vilja lära mig. Är nog mest tiden och tålamodet som brister just där tror jag.

Festivaler/konserter

Sweden Rock Festival är utan tvekan den festival som jag värderar högst utav de festivaler jag varit på under årens lopp. De har musik från hela min levnadstid representerad på sin festival och det blir både örongodis och en nostalgitripp på denna festival.Gates of Metal var också en festival jag gillade, och som jag saknar.

Mönsterås Bluesfestival är en riktigt trevlig familjefestival med mycket härligt tunggung att lyssna på. Här har jag hjälpt till att sälja mat under ett par festivaler.

Rockslaget i Karlshamn var den festival som drog igång allt för min del tror jag. Andra fetivaler som jag tycker kan nämnas och som oftast är trevliga att åka till är: Östersjöfestivalen i Karlshamn med blandad musik, Tivolirock i Kristianstad också med blandad musik och Malmöfestivalen där det ibland är riktigt bra musik och dessutom oftast gratis då.

Den konsert jag hitentills skattar högst är då Bruce Springsteen och E Street Band var på Ullevi 1985 och betongfundamentet sprack på Ullevi. Jag var där båda dagarna dessutom. Dag 1 stod jag på läktarplats (64 312 personer) och dag 2 på gräsplan framför scenen (62 544 personer), en upplevelse utan dess like.

En annan konsert som jag gärna nämner är då jag stod och tittade på Gamma Ray under Gates Of Metalfestivalen 2003. Stod och småpratade med en kille från Tyskland om just Gamma Ray och bandet som spelat tidigare (Freedom Call). Kändes lite pinsamt då det gick upp för mig att det var Chris Bay (Sångaren i Freedom Call) jag stod och pratade med. Men jag hade precis börjat lyssna på dem och inte lärt mig vilka bandmedlemmarna var.

Senaste konsert/festival: SRF 2012 (*****)

Band/Artister

Det finns många band och artister som jag skulle kunna nämna här som bra, men jag väljer att bara nämna några stycken som fastnat lite mer än andra.

Sabaton - Hårdrocksband från Falun, med en förträfflig scennärvaro och som nog är det bästa livebandet jag sett. Deras angagemang för personer runtomkring dom är också något som gör de till ett riktigt stort band. De stöttade min yngsta dotter väldigt mycket då hon i två-års åldern tillbringade ca ett halvår på sjukhus. De kom och sjöng för henne då hon fyllde år bara för att de hade lovat henne det. Hon fick ett litet gosedjur/kramdjur (en Rottweiler) i present.

Bruce Springsteen - behöver ingen förklaring. Musik som kommer ur högtalarna väldigt ofta hemma. Hans bästa skiva är enligt mig "Nebraska", men han har gjort många bra skivor.

Aynsley Lister - Blues/Rock artist från England som är underbar både live och på skiva. En artist man bör se om det finns möjlighet.

Skivor/Låtar

Jag har många favoritskivor, men det är några stycken som spelas oftare än andra, däribland Bruce Springsteens "Nebraska" som nämndes ovan. Queen's "Bohemian Rapsody" och Meatloaf's "Paradise by the dashboard light" är nog två av världens absolute bästa låtar alla kategorier.

Andra skivor som spelas rätt ofta hemma är bland annat skivor med Dream Evil, Freedom Call, TMG (Tak Matsumoto Group), Alice Cooper, Guns'N'Roses, Joakim Tåström, Ebba Grön/Imperiet, Elton John, Runrig, Volbeat, Aynsley Lister och olika klassiska skivor.

Då jag väljer om jag ska köpa en skiva eller inte så går jag oftast på om jag känner till artisen innan, eller om jag hört något om artisten innan, eller helt enkelt på hur omslaget ser ut. Jag har köpt många skivor enbart för omslaget skull.