Ögat slukar mycket men det fyller inte magen

Filmintresset

Mitt film intresse började när jag gick i mellanstadiet och gick på söndagsmartineer varje söndag i Karlshamn. Då jag började i högstadiet gjorde Videon entre, och detta satte fart på intresset. Jag går fortfarande hellre på Bio och titta på en film än sitter hemma trots att jag har en stor TV. Film ska helst ses på Bio helt enkelt.

Bio

Som nämdes ovan bör man se en film på Bio. Filmer jag kan nämna som jag fastnat lite extra för är bl a: StarWars-filmerna givetvis, Sagan om ringen triologin, Fenomen (med John Travolta), Starman (med Jeff Bridges), FaceOff, Grease, Hair, m fl.

Video

Då videon kom satt vi ett helt gäng och kollade på film varje helg i princip. Det var mycket B-filmer och dåliga skräckfilmer man tittade på. Det gick till och med så långt att jag spelade in Kalle Ankas Jul en gång för att kunna se vid ett senare tillfälle, men det kan jag säga att det var ingen höjdare att se vid "fel" tillfälle. Den spelades över ganska fort. Då barnen föddes började jag samla på alla Disneys filmer på Video.

DVD

Med DVD har man blivit tvungen att försöka rippa över sina gamla Videofilmer, med varierande resultat.