En resa med mina två största döttrar för att uppleva lite "gamla stenar" i Italien.

Resans mÅl

Målet med denna resa var att rekogmisera för kommande elever på skolan, då det är tänkt att de då de går i tvåan på gymnasiet ska åka till Scarborough och visatas där under ca 10 dagar.

Planering

Planeringen sköttes till stor del på skolan och utav Patrik och Ian på plats i England.

Resan

Lördag

Tåget i Alvesta var försenat ca 20 min pga att någon fått hämtas av polis på tåget. Åt på pastarestaurang i Malmö (Gott)

Söndag

Stiger upp 05:00 äter frukost och åker sedan tåget till Kastrup. Flyget till Manchester bullrigt och ingen fönsterplats :-(
Bilresan mellan Manchester och Scarborough var trevlig, chaufören Dave berättade mycket om det vi åkte förbi. Åt välkomstmiddag i Scarborough med Patrik och gick sedan raskt uppför sluttningen till slottet. Patik var bra på att berätta om slottet. Åt glass på en glassbar vid stranden, åt sedan mat på hotellet (guesthouse) som var gott.

Måndag

Åt engelsk frukost, sedan åkte vi till "gymnasiet" Sixth form college där vi träffade rektorn och var sedan med på en rundtur innan vi var med en stund på en lektion "datakommunikationslektion". Åkete iväg för att träffa Ian och äta middag (buffe). Trevlig middag med egen underhållning. Träffade borgmästarparet för en rundtur i rådhuset. mycket trevligt.
Besökte sedan en bussfabrik som var intressant. På fabriken träffade jag Steve som är JKA tränare i Scarborough(kul).
Satt i den snyggaste bussen jag sett. Skinnklädsel överallt och till och med ett kök i bakre delen av bussen. Besökte sedan ett elektronikföretag som gör utrustning för att skapa "ljudkartor" (intressant)

Tisdag

Åkte minibuss mot NewCastle tidigt. Åkte genom krokiga vägar över nationalpark med enorma ljungfält. Stannade till i en liten ort Gulsborough för kaffe(gott)
Fortsatte sedan mot ett köpcenter i Sunderland. Köpte skor och kläder och lite presenter till Alexandra och Saga. Åt lunch på köpcentret.
Åkte sedan till Sunderland FC och Stadium of Light för en guidad tur. Mycket bra och givande(mycket trevlig guide).
Åkte därefter till Baltic Art Museum och där visades väldigt abstrakt konst.
På vägen hem stannade vi till i Whitby, en mysig liten fiskeby. Åkte vidare hem till hotellet där vi åt en mycket god middag (lax). Gick sedan på en Bluesklubb och lyssnade på Aynsley Lister som var enormt bra. Ett mellanting mellan ZZ Top och Dire Straits och Channed heat.

Onsdag

Åkte till York och besökte först katedralen som var enormt utsmyckad och storslagen. Gick sedan en runda och tittade på York. Åt en mycket god pizza "soho" med vitlök, mozarella, ruccolasallad och ytterligare en ost.
Sedan gick vi till järnvägsmuseet som var mycket intressant. Mycket fotograferande. Tåg tillbaka till Scarborough för shoppingrunda där. Middag på hotellet (Spagetti bolognese, Sådär). Sedan vila.

Torsdag

Åkte buss med högstadieelever från Norge till York Universitet och gick en guidad rundtur kring universitetsområdet med en trevlig elev som guide. Fin och intressant arkitektur, mycket blandad.
Åt enkelt i York (Hamburgare) och gick sedan till Castle museum, mycket trevligt museum. Drack gott kaffe på cafe i York, åkte sedan buss tillbaka till Scarborough. Gick en runda och såg en grå ekorre, gick till norra stranden sedan tillbaka till hotellet för middag. Togen öl i baren sedan packning och sömn.

Fredag

Hemresa

Minnen

Aynsley Lister, Strongbow (som jag trodde var en ny ölsort), Plaxton, Sunderland FC, York.